Wonen en zorg

Op de Wilgenhoeve is er scheiding tussen wonen en zorg. Dit zijn de twee diensten die worden geboden.

Wonen. Bewonershuren een appartement met eigen ingang. Appartementen zijn uitgerust met een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en eigen tuin of balkon. Er kan gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke woonkamer, keuken en wasruimte.

Zorg. Op de Wilgenhoeve ontvangen de bewoners begeleiding, maaltijden en hulp bij huishouden. Ook wordt er meegedacht over (interne of externe) dagbesteding en aanvullende therapieën indien wenselijk.

Zorgkosten

Bij de Wilgenhoeve kunnen mensen terecht met een zorgzwaartepakket (ZZP) op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Deze ZZP’s worden door het Centrum Indicatie Stelling (CIZ) afgegeven. Er bestaan veel verschillende ZZP’s. Op de Wilgenhoeve kunnen mensen terecht met een Volledig Pakket Thuis (VPT). Hieronder vallen de kosten voor de begeleiding op de Wilgenhoeve, dagbesteding, behandeling, maaltijden en hulp bij huishouden.

Het CIZ verstrekt een VPT in de vorm van een Persoonsgebonden Budget (PGB) of in de vorm van Zorg in Natura (ZIN). De Wilgenhoeve werkt met ZIN. Alle mensen met een ZZP op basis van WLZ betalen een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op de website www.hetcak.nl

Woonkosten

U huurt een appartement bij de Wilgenhoeve. Appartementen zijn uitgerust met een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en eigen tuin of balkon. De huurkosten worden in de regel betaald uit de Wajong-uitkering. Uiteraard kan de familie ook bijdragen. Naast de huurkosten worden er ook servicekosten gerekend, onder andere voor waskosten, energiekosten en gebruik van gemeenschappelijke ruimtes.

Keurmerkhouder Federatie Landbouw en Zorg zet het onafhankelijke Kwaliteitsbureau Landbouw en Zorg in. Zij certificeren en toetsen dit op regelmatige basis. Hiermee borgt de Wilgenhoeve de kwaliteit van zorg.