Kosten

Om bij de Wilgenhoeve te kunnen wonen, zijn er twee soorten kosten: zorgkosten en woonkosten.

Zorgkosten. Bij de Wilgenhoeve kunnen mensen terecht met een zorgzwaartepakket (ZZP) op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Deze ZZP’s worden door het Centrum Indicatie Stelling (CIZ) afgegeven. Er bestaan veel verschillende ZZP’s. Op de Wilgenhoeve kunnen mensen terecht met een Volledig Pakket Thuis (VPT). Hieronder vallen de kosten voor de begeleiding op de Wilgenhoeve, dagbesteding, behandeling, maaltijden en hulp bij huishouden.

Het CIZ verstrekt een VPT in de vorm van een Persoonsgebonden Budget (PGB) of in de vom van Zorg in Natura (ZIN). De Wilgenhoeve werkt met ZIN. Alle mensen met een ZZP op basis van WLZ betalen een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op de website www.hetcak.nl

Woonkosten. U huurt een appartement bij de Wilgenhoeve. Appartementen zijn uitgerust met een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en eigen tuin of balkon. De huurkosten worden in de regel betaald uit de Wajong uitkering. Uiteraard kan de familie ook bijdragen. Naast de huurkosten worden er ook service kosten gerekend, onder andere voor waskosten, energiekosten en gebruik van gemeenschappelijke ruimtes.

Door iemand te kennen, ontdek je bovendien wat iemand nodig heeft. Dan kan ervaring of kennis echt bijdragen aan het welzijn van die persoon. Op de Wilgenhoeve willen we dan ook vanuit begrip samenwerken. Samen met de bewoners maken we de Wilgenhoeve een fijne plek om te wonen!

- Gerrelt en Marije Bos