Inwonend echtpaar

Op de Wilgenhoeve is er een inwonend echtpaar dat zich samen met enkele medewerkers inzet voor de zorg en het welzijn van de bewoners. Hieronder stelt het betrokken echtpaar zich aan u voor.

Hoi, leuk dat je geïnteresseerd bent in de Wilgenhoeve! Wij zijn Gerrelt en Marije Bos, samen met ons zoontje Ezra zijn we eind 2020 vanuit Veenendaal verhuisd naar Scherpenzeel, naar de Wilgenhoeve!

We hebben passie voor mensen met een zorgvraag. We geloven dat God iedereen gemaakt heeft en daarom waardevol is. We willen kijken naar wie de ander is, van daaruit samenwerken met de ander, genieten van diens kwaliteiten en ondersteunen zoals past bij die persoon.

“Goede zorg begint met iemand kennen. Dan kun je echt genieten van iemands kwaliteiten en kan iemand zich waardevol voelen.”

Het op deze manier verlenen van zorg doen we al jaren met veel inzet en enthousiasme. Gerrelt werkt vanaf zijn 16e jaar in de zorg als begeleider en later als locatiecoördinator. Marije werkte als begeleider en later als orthopedagoge in de gehandicaptenzorg. Onze werkdag is geslaagd als we hebben gemerkt dat de ander zich gewaardeerd heeft gevoeld. Contact met de ander en het juist inzetten van kennis, is de uitdaging van elke dag. Hierin zijn we altijd zoekend naar hoe de mensen centraal blijven staan binnen het huidige zorgstelsel in Nederland. We hebben gemerkt dat dit heel goed kan op kleinschalige werkplekken.

Door iemand te kennen, ontdek je bovendien wat iemand nodig heeft. Dan kan ervaring of kennis echt iets bijdragen aan het welzijn van die persoon. Op de Wilgenhoeve willen we dan ook vanuit begrip samenwerken. Samen met de bewoners maken we de Wilgenhoeve een fijne plek om te wonen !

“Wij houden van de natuur, wandelen, spelletjes spelen, lekker eten en bubbelbaden. We zijn benieuwd wie jij bent! “

Door iemand te kennen, ontdek je bovendien wat iemand nodig heeft. Dan kan ervaring of kennis echt bijdragen aan het welzijn van die persoon. Op de Wilgenhoeve willen we dan ook vanuit begrip samenwerken. Samen met de bewoners maken we de Wilgenhoeve een fijne plek om te wonen!

- Gerrelt en Marije Bos